Certificering Stage V JCB generatorsets afgerond

Brinkmann & Niemeijer heeft een tweetal JCB generator-set motoren IWA stage V gecertificeerd. Samen met de Engelse motorenfabrikant JCB heeft het bedrijf tijd en geld geïnvesteerd in deze certificering.

Geen nabehandeling en eenvoudige motoren

Met de JCB motoren kunnen nu een tweetal vermogens geleverd worden te weten 60 en 80 kVA met stage 5 IWA certificaat! En dat zonder nabehandeling, roetfilters en ad-blue toevoegingen. De motoren hebben een cilinderinhoud van 4,8 liter, zijn mechanisch en hebben een enkel koelsysteem. Dit laatste is vooral makkelijk wanneer de sets aangesloten moeten worden of een beun- of kielkoelsysteem. De sets zijn leverbaar voor diverse toepassingen zoals droge lading, tankervaart, passagiersvaart en andere werkschepen en kunnen zowel in open uitvoering als in geluidgedempte omkasting worden geleverd.

Certificaat nu beschikbaar

De testen zijn in 2018 al uitgevoerd en de officiële certificaten en technical files zijn nu ook daadwerkelijk beschikbaar.

We zijn ontzettend blij dat we dit samen met JCB Power Systems hebben kunnen bereiken. Voor ons als bedrijf fantastisch dat we deze robuuste motoren en sets vanaf nu kunnen bieden en daarmee echt met stage 5 certificaat af kunnen leveren”,  Aldus Clemens van der Logt, Sales Engineer bij Brinkmann en Niemeijer.