Nieuw hoofdstuk 190-jarige historie Brinkmann & Niemeijer

Aan een springlevend bedrijf met een lange historie wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Een groep nieuwe investeerders treedt samen met het management toe als aandeelhouder van het bedrijf en zal samen met de huidige eigenaar de ambities en de groei-ontwikkelingen verder vormgeven. Dit wordt mogelijk gemaakt door inbreng van kapitaal, middelen en kennis.

Historie en activiteiten

Met een rijke historie beginnend in 1828, ontwikkelt, produceert en verkoopt Brinkmann & Niemeijer professionele oplossingen voor stroomvoorzieningen. Van advies, engineering, bouw en testen, tot plaatsing, installatie en nazorg. Generatoren, dieselmotoren en de naadloze samenbouw hiervan tot aggregaten worden gemaakt in alle soorten en maten voor diverse toepassingen. Veelal is er sprake van maatwerk. Zusteronderneming Sound Proof Systems (SPS) levert geluidwerende omkastingen voor OEM’s in binnen- en buitenland.

Aandacht voor groei en technische ontwikkelingen

Om de positie als technisch hoogwaardige leverancier verder te versterken zal er worden geïnvesteerd in onderzoek naar- en de toepassing van nieuwe (technische) oplossingen. De inbreng van kapitaal en middelen zorgt ervoor dat hier ruimte voor is en dat de ingezette groei kan worden gerealiseerd.  Dit geeft het management de mogelijkheid om het strategisch plan ten uitvoer te brengen. Als zelfstandig bedrijf gaat Brinkmann & Niemeijer na 190 jaar met veel vertrouwen het nieuwe decennium in.

Nieuwe fase

Brinkmann & Niemeijer is klaar voor een volgende fase en Frans Heuvelman heeft veel vertrouwen in de ontwikkeling van het bedrijf de komende jaren. “Het afgelopen jaar hebben we een zorgvuldig traject doorgelopen rondom de overdracht en de strategievorming van het bedrijf. Ik ben ervan overtuigd dat de onderneming in goede handen is bij de nieuwe investeerders Pascal van der Heijde, Gerrit de Graaf en het management. Samen zijn zij in staat het bedrijf op een professionele manier naar het 200-jarig bestaan te loodsen.

Toekomst

Bij Brinkmann & Niemeijer werken meer dan 30 medewerkers, ervaren en jong getalenteerd. “Door te participeren in Brinkmann & Niemeijer geven we ruimte voor groei, brengen we nieuwe kennis in en zorgen ervoor dat de bij Brinkmann & Niemeijer aanwezige technische expertise verder wordt uitgebouwd” geven Pascal van der Heijde en Gerrit de Graaf aan. “Brinkmann & Niemeijer is een prachtig bedrijf met mooie producten en slimme technische oplossingen en wij zijn trots bij te kunnen dragen aan de verdere ontwikkelingen. Wij gaan voor een lange termijn investering en zullen samen met het management zorgen voor een stabiele bedrijfsontwikkeling, met daarbij horende mooie producten en een gezonde omzetontwikkeling.”

Het management bestaat uit Benno van Ittersum, Jaap Lankhaar en Frits Lubberts.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frits Lubberts (f.lubberts@bnmotoren.nl) of Benno van Ittersum (b.vanittersum@bnmotoren.nl)