U bent hier

Noodstroomaggregaten voor de gezondheidszorg

Stroomstoringen zijn altijd vervelend en ongemakkelijk maar voor ziekenhuizen en verzorgingshuizen, soms zelfs levensbedreigend. Heeft u er wel eens bij stilgestaan wat de gevolgen voor cliënten en medewerkers zijn als kritische apparatuur uitvalt? Als roldeursystemen niet meer opengaan en digitale dossiers niet meer toegankelijk zijn? Als liften niet meer werken en alarminstallaties uitvallen?

Noodstroom en noodaggregaten kunnen voor uw organisatie van levensbelang zijn. Maar welke noodstroomoplossing is geschikt voor uw organisatie? Waar en wanneer kunt u het beste een noodaggregaat plaatsen en welke risico’s brengt dit met zich mee? Dit zijn typische vragen die Brinkmann & Niemeijer Motoren u graag helpt te beantwoorden. Naast een breed assortiment kwalitatieve, betrouwbare aggregaten, bieden wij u namelijk op basis van jarenlange ervaring uitgebreid advies, toegespitst op uw specifieke organisatie en situatie. 

Totaaloplossing  

Noodstroom en noodaggregaten leveren een grote bijdrage aan de veiligheid en continuïteit van uw bedrijf of instelling. Maar welke noodstroomoplossing is geschikt voor uw toepassing ? Welke risico’s loopt u bij stroomuitval en hoe kunt u deze het beste ondervangen? Hoe zit het met de brandwerendheid? Waar en wanneer kunt u het beste een noodaggregaat plaatsen en welke risico’s brengt dit met zich mee? Dit zijn typische vragen die Brinkmann & Niemeijer Motoren u graag helpt te beantwoorden. Naast een breed assortiment kwalitatieve, betrouwbare aggregaten, bieden wij u namelijk op basis van jarenlange ervaring uitgebreid advies, toegespitst op uw specifieke organisatie en situatie. 

Al onze noodstroom aggregaten kunnen door ons op locatie geplaatst worden waarbij wij het volledige traject voor u verzorgen inclusief:

 • Opstellingstekening
 • FAT (Factory Acceptance Test) incl. gebruik belastingsweerstand(en)
 • Horizontaal en verticaal transport
 • Opstellen van het NSA
 • Levering en montage koellucht aan- en afvoer
 • Levering en montage rookgasafvoer
 • Levering en montage KIWA gecertificeerde brandstofinstallatie
 • SAT (Site Acceptance Test)
 • SIT (System  Integration Test)
 • Instructie aan het bedienend personeel
 • SCIOS keuring evenals Scope 4 en Scope 7c

Vervanging

Ook voor het vervangen van een bestaande noodstroom installatie bent u bij Brinkmann & Niemeijer aan het juiste adres. Wij hebben reeds voor diverse opdrachtgevers de bestaande noodstroom installatie vervangen waarbij de overlast tot een minimum beperkt werd mede door inzet van tijdelijke NSA’s en/of brandstofinstallatie. 

Service en onderhoud

Voor ons is een tevreden klant het allerbelangrijkste en dat betekent dus ook dat de klant gedurende de volledige levensduur van de machine op onze steun kan rekenen.

Door onze jarenlange ervaring op het gebied van dieselmotoren en generatoren bent u verzekerd van de grootst mogelijke ondersteuning, of het nu gaat om onderhoud of het oplossen van een storing. In een noodgeval draait alles om snelheid. Onze binnendienst bestaat uit ervaren vaklieden, die alle aspecten van onze producten kennen en u daarom al aan de telefoon snel kunnen helpen.

Mochten wij niet direct aan de telefoon het probleem op kunnen lossen dan zullen onze servicemonteurs ter plaatse bij u het mankement komen herstellen. Wij staan u dus altijd en overal graag ter beschikking 24-7 !

Wijziging activiteitenbesluit

In het Activiteitenbesluit is opgenomen dat alle vast opgestelde noodstroomaggregaten met een vermogen hoger dan 20 kW, ook indien zij minder dan 500 draaiuren per jaar maken, vallen onder de keuringsplicht inzake Stichting Certificering Inspectie en Onderhoud Stookinstallaties (SCIOS).

SCIOS bestaat al vele jaren en was voorheen enkel van toepassing op stookinstallaties, hieronder vielen met name de WKK installaties. Het activiteitenbesluit is van toepassing op elke installatie waar brandstoffen worden verbrand waarbij de vrijgekomen warmte wordt benut. Er is nu echter door de overheid besloten dat noodstroomaggregaten voorzien van een dieselmotor hier ook onder moeten vallen.

De keuring bestaat uit 2 onderdelen:

 1. EBI (Eerste of bijzondere inspectie) hierbij wordt de installatie in kaart gebracht, bepaald of er eventuele verbeterpunten zijn of speciale aandachtspunten voor de periodieke inspectie PI.
 2. PI (Periodieke inspectie) welke 2 of 4 jaarlijks dient te worden uitgevoerd afhankelijk van het vermogen en de EBI uitslag.

Wij zijn door SCIOS gecertificeerd om deze keuringen te mogen uitvoeren voor zowel het aggregaat als de bijbehorende brandstofinstallatie.

Voor meer informatie, prijzen of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met onze afdeling service op 0571-276900 of door het sturen van een email naar service@bnmotoren.nl

Enkele referenties

 • Maasziekenhuis
  • ​2 x 650 kVA
 •  Erasmus MC
  • ​4 x 1800 kVA
 • Tsjongerschans
  • ​2 x 1350 kVA 
 • Rijnstate ziekenhuis Zevenaar
  • ​1 x 1000 kVA

Wilt u een noodstroomoplossing realiseren, maar weet u niet goed hoe, wat of waar? Nodig ons gerust uit voor een vrijblijvend adviesgesprek; wij zorgen niet alleen voor stroom, maar ook voor onze klanten.

Adres

Brinkmann & Niemeijer B.V.

Engelenburgstraat 45
7391 AM, Twello
Nederland

Werken bij B&N

Service & Ondersteuning