U bent hier

BASF

Projectgegevens

Opdrachtgever: BASF
Jaar: 2014
Locatie: Heerenveen

 

In Heerenveen werken 210 medewerkers en er wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag geproduceerd. Op deze locatie ontwikkelt en produceert BASF watergedragen harsen en dispersies voor de drukinkt- en coatingindustrie. Het overgrote deel van de watergedragen (en dus milieu- en voedselveilige) polymeerproducten wordt gebruikt in duurzame inkten  voor voedselverpakkingen. Daarnaast maken we hoogwaardige additieven die behalve aan de voorgenoemde industrieen ook worden toegepast in de electronic-, materials- en kunststoffenindustrie. Zo zorgen ze voor een optimalisatie van kleur en glans van verf en gaan schuimen tegen.

In Heerenveen is ook het expertisecentrum voor Printing & Packaging gevestigd. Dit houdt in dat de kennis en ervaring op het toepassingsgebied voor bedrukkingen en verpakkingen voor de relevante technische en industriële gebieden onder een dak verzameld zijn. Om bij stroomuitval de productie te kunnen waarborgen heeft Brinkmann & Niemeijer in 2014 een complete noodstroominstallatie geleverd bestaande uit:

  • 1750 kVA geluidgedempt noodstroomaggregaat (2x)
  • KIWA gecertificeerde brandstofinstallatie (8000 ltr.)
  • Step-up transformator
  • Middenspanningsverdeler

De NSA's zijn samenggesteld uit een Mitsubishi SR16R-PTA dieselmotor en een Stamford PI7 generator. De besturing wordt gedaan middels een DSE8610 Deep Sea besturingsmodule.

 


Emergency power Industry


Adres

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V.

Engelenburgstraat 45
7391 AM, Twello
Nederland

Werken bij B&N

Service & Ondersteuning