U bent hier

Erasmus MC

Projectgegevens

Opdrachtgever: Erasmus MC
Jaar: 2012,2015 en 2017
Locatie: Rotterdam

 

Voor een ziekenhuis is noodstroom letterlijk van levensbelang. Het Erasmus MC is het eerste Nederlandse ziekenhuis met een zeer geavanceerd Energie Management en Controle Systeem (EMCS). Dat monitort het energiegebruik van alle afnemers in het ziekenhuis 24 uur per dag. Op basis van die metingen bepaalt het EMCS hoe de noodstroomvoorziening moet worden ingezet als de spanning uitvalt.

Voor het nieuwe Erasmus MC in Rotterdam, dat in mei 2018 na een lange bouwperiode in gebruik is genomen, heeft Brinkmann & Niemeijer 5 noodstroomaggregaten geleverd (en eentje verplaatst) die de installaties in geval van spanningsuitval voorzien van energie. Samen kunnen zij 10 MVA aan noodstroomvermogen leveren. Dat is minder dan de capaciteit van de netaansluiting, waardoor bij calamiteiten niet alle voorzieningen kunnen worden ingeschakeld. Het unieke van het EMCS in het Erasmus MC is dat de beschikbare noodstroom veel efficiënter kan worden ingezet dan de reguliere besturingssystemen, zodat de noodstroom optimaal wordt benut. Voor het vErasmus MC heeft Brinkmann & Niemeijer het volgende geleverd en geïnstalleerd:

  • 1800 kVA noodstroomaggregaat (4x 2012, 1x 2015)
  • Koellucht af- en aanvoer
  • Rookgasafvoer
  • Kiwa gecertificeerde brandstofinstallatie
  • Overkoepelende besturing
  • Ombouw naar "dead bus synchronising" (2017)

De geleverde noodstroomaggregaten zijn samengesteld uit een Cummins QSK60G3 dieselmotor in combinatie met een Mecc Alte ECO46/1L generator. De besturing van de NSA's wordt gedaan middels een Woodward GCP besturingsmodule die ook zorgt draagt voor de synchronisatie en inschakeling van de bijbehorende generatorschakelaars.

 


Emergency power Health


Adres

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V.

Engelenburgstraat 45
7391 AM, Twello
Nederland

Werken bij B&N

Service & Ondersteuning