U bent hier

Rivierenland Tiel

Projectgegevens

Opdrachtgever Ziekenhuis Rivierenland

Jaar: 2017

Locatie: Tiel

Een project met een groter omvang is de renovatie van de noodstroominstallatie van het Ziekenhuis Rivierenland. Dit ziekenhuis heeft drie poliklinieken en speelt een belangrijke rol in de gezondheidszorg in de regio Midden Betuwe. Een van de twee bestaande noodaggregaten was verouderd en moest vervangen worden. B&N kreeg de opdracht gegund om het oude NSA te vervangen.

Tijdens de werkzaamheden moest de stroomvoorziening naar het ziekenhuis gewaarborgd blijven en een noodstroomvoorziening moest steeds beschikbaar zijn. Hiervoor heeft B&N twee tijdelijke NSA’s opgesteld. Omdat ook de besturing vervangen moest worden, is tevens voorzien in een tijdelijke net-noodbesturing.

Het nieuwe NSA is gebouwd met een Cummins motor en Mecc Alte generator, naast de betrouwbaarheid van deze combinatie is de snelle opstart een pluspunt. Het NSA is voorzien van een Deep Sea besturingsmodule en geschikt voor synchronisatie en netparallelbedrijf. Ook het bestaande NSA is omgebouwd en voorzien van DSE-besturing voor optimale onderlinge samenwerking. 

  • 1000 kVA noodstroomaggregaat
  • Rookgasafvoer
  • Koellucht aan- en afvoer
  • Brandstofdagtank
  • KIWA installatiecertificaat
  • Fabrieks afname test

De aggregaten zijn samengesteld uit een Cummins KTA38-G5 dieselmotor en een Mecc Alte ECO43-1LN generator. De besturing wordt gedaan middels de DSE8610 besturingsmodule van DeepSea..


Emergency power Health


Adres

Brinkmann & Niemeijer Motoren B.V.

Engelenburgstraat 45
7391 AM, Twello
Nederland

Werken bij B&N

Service & Ondersteuning