Batterijsysteem

Ons batterijsysteem is een energieopslag- en distributiesysteem dat onafhankelijk kunnen werken, zonder geluid en emissies. Daarnaast kunnen ze worden geïntegreerd in energieopwekkingssystemen in combinatie met een aggregaat en in de nabije toekomst met onze emissievrije aggregaat die op waterstof draait.

Onze batterijsystemen kunnen ook worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Het belangrijkste doel van onze mobiele accu is om een hogere energie-efficiëntie te bereiken en emissies en geluid te reduceren.

Waarom kiezen steeds meer bedrijven voor een batterijsysteem?

Bedrijven kiezen steeds vaker voor een baterijsysteem vanwege de groeiende behoefte aan duurzame energie. Deze systemen kunnen bijvoorbeeld zonne-energie opslaan en worden opgeladen via het net of een aggregaat. Dit vermindert de uitstoot en zorgt voor een efficiënte stroomvoorziening. Bovendien verlengt een batterijsysteem de levensduur van een aggregaat en wordt er minder brandstof verbruikt, waardoor de kosten snel worden terugverdiend door lagere operationele kosten. Batterijsystemen bieden ook voordelen zoals kostenbesparing, betrouwbaarheid, netstabiliteit, milieuvoordelen, technologische vooruitgang en toegang tot subsidies en stimuleringsmaatregelen. Hierdoor worden ze steeds aantrekkelijker voor bedrijven.

De toekomst van ons batterijsysteem

De afgelopen jaren hebben deze batterijsystemen hun intrede gedaan in de markt. Natuurlijk staan de ontwikkelingen omtrent deze systemen niet stil. In de toekomst komen er grotere vermogens tot 2 MW aan, en zijn er recent nieuwe systemen geïntroduceerd met een hogere capaciteit van 70 en 90 kWh bij een vermogen van 45 kVA.

De roadmap van de ontwikkelingen

Toekomst batterijoplossingen

Zoals hierboven aangegeven, is inmiddels de automatische bypass aan het huidige product toegevoegd. Deze zorgt ervoor dat er altijd een stroomvoorziening beschikbaar is. In geval van uitval van de batterij schakelt de bypass automatisch naar een nieuwe hoofdstroombron, bijvoorbeeld een aggregaat. Ook zijn er twee nieuwe systemen gelanceerd, beide met een vermogen van 45 kVA, maar met een batterijcapaciteit van respectievelijk 70 en 90 kWh. Daarnaast is er een systeem van 90 kVA gelanceerd met een batterijcapaciteit van 130 kWh. In de nabije toekomst zal dit vermogen oplopen tot 2 MW.

Batterijsysteem - Hybride toepassing

Wat zijn de voordelen van onze batterijsystemen?

Er zijn een aantal voordelen te benoemen van de batterijoplossingen van Brinkmann & Niemeijer:

  • De systemen zijn klaar om heel gemakkelijk verbonden te worden met hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen.
  • In het systeem zit een eenvoudig bedieningspaneel met plug & play modi, die helpen bij het zo efficiënt mogelijk inzetten van de stroom.
  • Connectiviteit met je smartphone of laptop op afstand, zodat je altijd kan wisselen van modus en inzicht hebt in je systeem.
  • Het systeem is gebouwd voor extreme omstandigheden, zoals temperaturen van -15ºC tot 45ºC.
  • Een groot voordeel is ook de vermogensrange die er aan zit te komen. De komende tijd breiden we onze range uit tot 2 MW en op de kortere termijn tot 300 kW.
  • Efficiënte hybride oplossing in combinatie met een aggregaat.

Batterijsysteem modi

 Hoe werken onze batterijoplossingen?

Configureer de batterijsystemen voor diverse toepassingen en gebruiksmodi om efficiëntie te verhogen, emissies te verminderen, en duurzaamheid en flexibiliteit te vergroten.

 

 

  • Plug & Play: 
    De software past automatisch de instellingen aan op basis van laadstatus, gevraagd vermogen, en energiebronnen, voor eenvoudige en snelle installatie en bediening.
  • Power Booster: 
    De aggregaten hebben te maken met een hoge stroomvraag door het starten van elektromotoren, zoals bijvoorbeeld bij kranen. Deze werkmodus is speciaal voorbereid om deze stroomvraag direct te laten overnemen door het batterijsysteem.
  • Low Load: 
    Meestal draaien aggregaten een groot deel van hun levensduur inefficiënt bij een lage belasting (<30%), wat leidt tot vervuiling en brandstofverspilling.
  • Peak Shaving: 
    Het batterijsysteem vangt belastingspieken (>70%) op, waardoor overdimensionering van aggregaten, hogere kosten, brandstofverbruik en CO2-uitstoot worden verminderd. Hierdoor kan een aggregaat met lager vermogen worden gebruikt.
  • UPS:
    Levert stroom bij stroomuitval met een reactietijd van 20 ms. Perfect voor kritieke toepassingen tijdens stroomuitval.
  • Load sharing/synchroniseren:
    In het geval dat er extra vermogen benodigd is in een netwerk, dan kan het systeem haar uitgangsvermogen synchroniseren met een andere energiebron.

 

 

Wat zijn de voordelen van onze batterijsystemen in combinatie met een generatorset?

De mobiele accu kan werken als primaire energiebron, waardoor emissies en geluid tot nul worden gereduceerd. Daarnaast kan hij worden gecombineerd met een diesel- of gasgeneratorset om intelligent belastingsbeheer mogelijk te maken. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden drastisch verlaagd in deze hybride combinatie.

  • Verlengt de levensduur van het generatorset.
  • Tot 50% minder onderhoudscontroles.
  • Tot 40% minder brandstofverbruik.
  • Het verbeteren van het belastingsprofiel van het generatorset.
  • Vermijden van overcapaciteit van het generatorset.

Hybride toepassing van onze batterijoplossingen met zonnepanelen

Naast de combinatie met een aggregaat kan een batterijsysteem ook worden gebruikt met zonnepanelen. Dit zorgt ervoor dat de accu's worden opgeladen met groene energie, wat de milieuvriendelijkheid van de oplossing verder verbetert.

Veelgestelde vragen over batterijsystemen

Wat is een batterijsysteem?

Een batterijsysteem is een combinatie van componenten die er samen voor zorgen dat energie opgeslagen en gedistribueerd kan worden. De lithium-ion accu's zorgen ervoor dat de energie opgeslagen kan worden, het accubeheersysteem zorgt voor het laden en ontladen van de accu's, en het bedieningspaneel zorgt voor de meest efficiënte modus voor diverse toepassingen. Zo zijn er nog vele andere componenten die het tot een kwalitatief hoog product maken.

Hoe werkt een mobiel batterijsysteem?

Bij mobiele energievoorzieningen heb je twee soorten: energieopwekker en energieopslag. Een (waterstof)aggregaat is een voorbeeld van een energieopwekker, een batterijsysteem daarentegen is een voorbeeld van energieopslag. De accu's worden opgeladen door een aggregaat, het net of zonnepanelen en op het gewenste moment kunnen deze accu's stroom leveren. Door middel van het bedieningspaneel dat in het systeem verwerkt is, kan er bepaald worden voor welke toepassing het systeem op dat moment gebruikt wordt, zoals bijvoorbeeld peak shaving.

Waar kun je batterijsystemen toepassen?

Batterijsystemen kunnen op verschillende locaties en voor diverse toepassingen worden ingezet. Op bouwplaatsen kunnen ze worden gebruikt om elektrische apparatuur en machines op te laden. Daarnaast zijn ze geschikt voor noodstroomvoorzieningen in ziekenhuizen, waar ze een aggregaat kunnen ondersteunen bij piekbelastingen of de tijd kunnen overbruggen die nodig is om een aggregaat op te starten. Dankzij deze veelzijdigheid kunnen batterijsystemen in veel verschillende situaties en omgevingen worden toegepast.

Delen:

Heb je een vraag, of wil je een offerte ontvangen?

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul hier je naam in.
Vul hier je bedrijfsnaam in.
Vul je e-mailadres in, in de vorm: naam@provider.nl
Vul je telefoonnummer in, in de vorm: 0611111111
Vul hier je vraag en/of opmerking in.
Invalid Input

Of toch liever even bellen met een van onze specialisten?

+31 571 745 273
Paul Lenderink