• Voltijds
 • Geplaatst op: 01-11-2023

Voor het technisch invullen en uitwerken van elektrische schema’s van de diverse projecten zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven Electrical Engineer.

Maak het verschil bij Brinkmann & Niemeijer

Binnen Brinkmann & Niemeijer ben je geen nummer en kun je echt het verschil maken als individu binnen het team van 50 medewerkers. Dat team bestaat uit mensen in alle leeftijden. De helft van de medewerkers is werkzaam in de werkplaats, magazijn, service en uitvoering op locatie. De overige werknemers zijn werkzaam in administratie, inkoop, werkvoorbereiding, engineering en verkoop.

Werken bij Brinkmann &  Niemeijer staat voor werken in een informele omgeving met veel afwisseling. Binnen deze open omgeving is er ruimte om jezelf te ontwikkelen in zowel persoonlijk als vakinhoudelijk vlak.

Om aan onze groei invulling te geven zijn wij per direct op zoek naar een Electrical Engineer.

Wie zoeken wij?

Voor het technisch invullen en uitwerken van elektrische schema’s van de diverse projecten zijn wij op zoek naar een enthousiaste en gedreven Electrical Engineer. Ben jij die “elektro man” die overzicht houdt in de complexiteit van het vinden van de technische oplossing, passend binnen het financiële budget en de altijd weer uitdagende planning? Heb je de relevante kennis en ervaring en zoek je een baan met veel afwisseling in techniek en werkomgeving? Dan roepen we jou op te solliciteren voor de functie van Electrical Engineer.

Binnen het compacte en gemotiveerde engineering team werk je aan de diverse projecten. Hierbij bestaan de werkzaamheden uit:

 • Vertalen van de klantenwens in de technische specificatie.
 • Opstellen van het ontwerp van de elektrische installatie voor aggregaten, noodstroominstallatie en dieselmotoren inclusief eventuele eventueel calculaties.
 • Uitwerken van de elektrische schema’s, stuklijsten en kabellijsten.
 • Ondersteuning van de verkoopafdeling bij het opstellen van calculaties voor offertes.
 • Werkvoorbereiding en ondersteunen van de inkoopafdeling. 
 • Begeleiden bij de uitvoering van de werkzaamheden. 

Wat biedt Brinkmann & Niemeijer jou?

 • Een leuke dynamische omgeving met veel afwisseling in je werk.
 • Werken in een informele en collegiale werksfeer met een no-nonsense mentaliteit.
 • Functies met veel verantwoordelijkheid en ruimte voor groei en ontplooiing, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak,
 • Marktconform salaris, afgestemd op werkervaring en opleiding.
 • Op basis van een fulltime dienstverband krijg je daarbovenop:
  • een uitgebreid pakket secundaire voorwaarden waaronder: 25 vakantiedagen, 13 ATV dagen en pensioenvoorziening.
  • diverse opleidings- en trainingsmogelijkheden.
  • volop mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen binnen de organisatie.

Wat vragen wij van jou?

 • Een technische opleiding op minimaal MBO-niveau in Installatietechniek of elektro door opleiding en/ of ervaring verkregen.;
 • Je bent gedreven, werkt kwaliteitsbewust met gevoel voor klanten en collega’s;
 • Goede contactuele eigenschappen en sociale vaardigheden;
 • Meerjarige ervaring met soortgelijke werkzaamheden. Bij voorkeur bekend met dieselgeneratoren en noodstroominstallaties/UPS en de besturing daarvan;
 • Ervaring met SEE Electrical en E-Plan en bij voorkeur ook AutoCAD/Solidworks en/of BIM;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en schrift.;
 • In het bezit van minimaal rijbewijs B, voorkeur ook

Ons bedrijf

Brinkmann & Niemeijer is sinds vele jaren een begrip op het gebied van dieselmotoren, generatoren en de samenbouw hiervan tot aggregaten. Voor diverse marktsegmenten zoals noodstroom, grond- weg en waterbouw (GWW), de binnenvaart en defensie in zowel binnen- als buitenland. Het leverprogramma bestaat uit advies, ontwerp, bouw, testen, plaatsen tot en met installatie en nazorg.

In onze samenleving zijn tal van kritische locaties waarbij een betrouwbare en continue stroomvoorziening van levensbelang is. B&N biedt voor deze locaties een (nood) stroomaggregaat om voor de noodzakelijke energievoorziening te zorgen. Voor tijdelijke toepassingen, zoals in de verhuur of bij werkzaamheden op locatie, of als vaste noodstroomvoorziening in een gebouw zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis, waar stroom zelfs van levensbelang is.

Brinkmann & Niemeijer vertegenwoordigt sterke merken zoals Himoinsa, Piller en JCB Power Systems; Himoinsa voor een grote range van aggregaten, Piller voor DRUPS (Diesel Roterende UPS) systemen en JCB voor uiterst moderne en schone JCB motoren.

De markt waarin Brinkmann & Niemeijer actief is, is volop in beweging door nieuwe schone technologieën voor verbrandingsmotoren waarbij naast diesel ook alternatieve brandstoffen zoals HVO of waterstof hun intrede doen. Ook op het gebied van brandstofcellen en hybride producten zijn er zeer veel ontwikkelingen in de markt.

Brinkmann & Niemeijer is een bedrijf dat volop in de energie transitie zit en daarmee ook als bedrijf een transitie doormaakt van diesel als basis naar energievoorziening als basis. Daarbij worden gebruik gemaakt van diverse technologieën zoals waterstof met een JCB motor (Brinkmann & Niemeijer is de importeur van deze motoren voor de Benelux en Duitsland). Daarnaast wordt er veel ontwikkelt met batterijsystemen. Energize your Business staat voor alles wat we doen zowel intern als extern.

Contactgegevens:

Indien je interesse heeft in deze functie stuur dan jouw motivatie met CV, per e-mail naar mevrouw Silvia Petstra Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen onder vermelding van de functie.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de heer Frits Lubberts, telefoon 0571-276900.

Het is ook altijd mogelijk om gewoon bij ons langs te komen en een kijkje te nemen, dit kan zelfs zonder afspraak!

Soliciteer

Vul hier je naam in.
Vul je e-mailadres in, in de vorm: naam@provider.nl
Vul je telefoonnummer in, in de vorm: 0611111111
Je hebt nog geen CV geüpload, selecteer hier je CV.
Je hebt nog geen motivatie geüpload, selecteer hier je motivatie.
Vul hier je vraag en/of opmerking in.

Dit formulier wordt beveiligd door reCAPTCHA. De Google privacyverklaring en servicevoorwaarden zijn hierop van toepassing.

Of toch liever even bellen met een van onze specialisten?

+31 571 745 211
Silvia Petstra