Hulp generatorset voor zon-aggregaat

Op de hybride zon-aggregaat aanhangers wordt een hulpaggregaat geplaatst voor noodgevallen waarin er te weinig zonne-energie wordt opgewekt. Brinkmann & Niemeijer heeft in samenwerking met Volta het generatorset zo ontwikkeld dat de productietijd van het eindproduct, het zon-aggregaat, aanzienlijk is verkort.

Snelle productie door Plug & Play samenbouw

Diverse factoren zorgden er in de oude situatie voor dat het niet makkelijk was om de generatorset in de aanhanger te plaatsen. De demper was los, de tank stond apart en de uitlaat moest bij Volta op locatie nog gelast worden. Bovendien waren er meerdere losse bedradingen die elk afzonderlijk moesten worden aangesloten. Het nieuwe ontwerp van B&N houdt rekening met al deze factoren.

De tank is onder de generatorset geplaatst, de uitlaatdemper is bovenop de set gemonteerd en het aggregaat is voorzien van stekkers. Hiermee is alles voorbereid op een Plug & Play installatie. Bovendien hebben wij een mal ontwikkeld om de bevestigingspunten van het set en de doorvoer van de uitlaat eenvoudig en snel te bepalen in de aanhanger.

Aanzienlijk verbeterde autonomie door 400 liter brandstoftank

Op dit moment is er in de markt geen aggregaat met een 400 liter brandstoftank te verkrijgen binnen de gewenst afmetingen van Volta, waardoor wij onze eigen engineeringscapaciteit hebben ingezet om dit toch te realiseren. De tank is zo ontworpen dat de capaciteit van de brandstoftank vooral geconcentreerd is in de opstaande rand rondom het set. Dit biedt als groot voordeel dat er ruimte wordt bespaard in de hoogte.

Compact gebouwd vanwege beperkte ruimte

Bij het ontwerpen van de aanhanger door Volta was het streven om deze zo compact mogelijk te maken, wat ons heeft uitgedaagd om ook de generatorset compact te ontwerpen. Dit werd mede bereikt door de brandstoftank onder het frame te plaatsen en de uitlaatdemper bovenop te monteren, waardoor het totale ontwerp van de generatorset aanzienlijk compacter werd en als één geheel eenvoudig en snel in het zon-aggregaat geplaatst kan worden.

Samenvattend, hebben wij als Brinkmann & Niemeijer meegedacht met de klant om de inbouw van het set nog efficiënter te kunnen uitvoeren. Wij staan altijd klaar om een energieoplossing compleet op maat te ontwikkelen!

Delen: