Aggregaat

Aggregaten kunnen worden ingezet voor diverse toepassingen, zo kunnen ze ingezet worden om piekbelastingen op te vangen, om het net over te nemen bij stroomuitval of stroom te voorzien op locatie waar geen netaansluiting aanwezig is. Brinkmann & Niemeijer biedt voor elke toepassing een passende oplossing.

Het verschil tussen onze stroomvoorzieningen

Voor verschillende toepassingen, bieden wij diverse generatorsets aan. Bij mobiele stroomvoorzieningen (voor locaties waar geen netaansluiting aanwezig is) is het namelijk belangrijk dat deze:

  • robuust gebouwd worden;
  • weinig tot geen uitstoot hebben;
  • makkelijk te transporteren zijn;
  • en gemakkelijk in gebruik zijn.

Terwijl deze zaken bij een noodstroomaggregaat minder belangrijk zijn, is hier een goede overkoepelende besturing en uiteraard de betrouwbaarheid van groot belang. Want als binnen een ziekenhuis de stroom uitvalt, is het laatste dat je wilt dat het noodstroomvoorziening niet opstart.

Andere stroomvoorzieningen

Tegenwoordig komen er steeds meer oplossingen voor stroomvoorziening bij. Dit heeft alles te maken met de energietransitie waarin we zitten. Hierdoor worden aggregaten steeds schoner, bijvoorbeeld door de toepassing van HVO en andere alternatieve brandstoffen zoals, waterstof en ethanol.

Maar ook batterijsystemen doen hun intrede in de markt. Deze batterijsystemen kunnen een gebouw van stroom voorzien zonder dat deze emissie uitstoot op dat moment. Uiteraard moet dit batterijsysteem ook weer opgeladen worden, mocht je dit kunnen doen met zonnepanelen ben je volledig zero-emission, wat perfect aan sluit op de energietransitie.

Brinkmann & Niemeijer heeft hier diverse oplossingen voor beschikbaar, heb je hier vragen over of advies nodig, stuur ons dan zeker een bericht!

De toepassingen van onze stroomvoorzieningen

Zoals in de inleiding benoemd staat zijn er een aantal diverse toepassingen van onze oplossingen, waar we hieronder op in zullen gaan:

  • Noodstroom

Voor talloze bedrijven en organisaties is stroomuitval een nachtmerrie. Van ziekenhuizen tot datacenters, wij begrijpen de urgentie. Brinkmann & Niemeijer biedt hoogwaardige noodstroomoplossingen voor ononderbroken bedrijfsvoering, zodat jij rustig kunt blijven slapen.

  • Scheepvaart

Een ononderbroken stroomtoevoer op het water is van vitaal belang voor de optimale werking van cruciale systemen zoals, navigatie en communicatie aan boord. Bij Brinkmann & Niemeijer borgen we een uiterst betrouwbare stroomvoorziening die perfect is afgestemd op jouw energie-eisen. Hierdoor verloopt elk aspect van het scheepsleven naadloos, zelfs het zetten van een lekker kopje koffie!

  • Mobiel

Op veel locaties kan het een uitdaging zijn om voldoende energie te verkrijgen. Tijdens evenementen kan het ontbreken aan een directe aansluiting op het elektriciteitsnet grote gevolgen hebben.

In de sector grond-, weg- en waterbouw is de beschikbare stroomvoorziening ter plaatse vaak beperkt, en in noodsituaties kan directe toegang tot elektriciteit ontbreken. Bij Brinkman & Niemeijer bieden wij hoogwaardige en betrouwbare mobiele energiesystemen aan, speciaal ontworpen om te functioneren onder zware omstandigheden.

  • Defensie

Stroomvoorziening speelt een cruciale rol in militaire operaties en missies, waarbij veldomstandigheden vaak de beschikbaarheid van reguliere elektriciteitsnetwerken beperken. In dergelijke situaties biedt mobiele stroomvoorziening de broodnodige energie voor militaire troepen en defensieapparatuur. Dit faciliteert de inzet van vitale systemen zoals communicatieapparatuur, radars, surveillancemiddelen, drones en diverse andere elektronische apparaten.

Een betrouwbare (mobiele) stroomvoorziening is van cruciaal belang om de operationele capaciteit te handhaven, veiligheid te waarborgen en de gestelde missiedoelen te bereiken. Het stelt defensiepersoneel in staat om missies uit te voeren, ongeacht de locatie of de omstandigheden. Dit draagt bij aan de algehele slagkracht en flexibiliteit van de krijgsmacht.

  • OEM

Of het nu gaat om een vrachtwagen die onderweg is met jonge kuikens, een zelfrijdende machine voor grondmetingen, of een voertuig voor horizontaal boren, elk van deze toepassingen vraagt om specifieke componenten.

Met onze diepgaande kennis en expertise passen wij onze aggregaten aan, zodat ze als naadloos geïntegreerde (deel)systeemcomponenten voldoen aan de exacte vereisten van de specifieke toepassing. Dit kan inhouden dat ze worden geïntegreerd in een hydraulisch aandrijfsysteem of dienen als een betrouwbare energiebron.

Wij bieden op maat gemaakte componenten die perfect aansluiten bij de specifieke eisen, met het oog op een vlotte integratie in OEM-toepassingen. Dit zijn wat we noemen OEM-oplossingen: Original Equipment Manufacturer.

Aggregaat defensie  Aggregaat mobiel  Aggregaat noodstroom   aggregaat scheepvaart   aggregaat oem toepassing

Waarom oplossingen van Brinkmann & Niemeijer?

Wij ontzorgen, van advies, tot productie en van de inbedrijfstelling tot het service & onderhoud. Bij iedere stroomvraag kunnen wij je adviseren over welke oplossing het best past, is dit een aggregaat, een batterijsysteem of een UPS systeem. Wij zorgen ervoor dat de oplossing voldoet aan wet- en regelgeving en aan de wensen die gesteld zijn.

Kosten van onze stroomvoorzieningen

Er zijn variabelen bij onze oplossingen, de motor, de uitvoering, de besturing en nog veel meer. Hierdoor is het lastig om van te voren te bepalen wat een aggregaat gaat kosten, wij zijn al jarenlang specialist in stroomvoorzieningen en kunnen adviseren over de beste oplossing voor jouw specifieke toepassing en zullen daarbij ook een prijs afgeven.

Projecten waar we trots op zijn

Voor diverse klanten uit verschillende segmenten zijn wij door de jaren heen een belangrijke schakel geweest, en we zijn trots op de aggregaten die we voor hen gemaakt hebben:

Delen:

Heb je een vraag, of wil je een offerte ontvangen?

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul hier je naam in.
Vul hier je bedrijfsnaam in.
Vul je e-mailadres in, in de vorm: naam@provider.nl
Vul je telefoonnummer in, in de vorm: 0611111111
Vul hier je vraag en/of opmerking in.
Invalid Input

Of toch liever even bellen met een van onze specialisten?

+31 571 745 273
Paul Lenderink