Noodstroomvoorziening Accelerator

Het distributiecentrum van de supermarkt uit het dorp, het ziekenhuis waar opa binnenkort geopereerd gaat worden of het datacenter waar je gegevens opgeslagen staan, allemaal afhankelijk van een betrouwbare noodstroomvoorziening.

Wat is een noodstroom voorziening?

Dit is een machine die de stroomvoorziening overneemt bij stroomuitval. Voornamelijk in toepassingen waar stroom van levensbelang is, zijn deze voorzieningen essentieel. Je kunt het zo zien: in geval van stroomuitval start bijvoorbeeld het noodstroomaggregaat automatisch op, zodat het de stroomvoorziening overneemt en de kritieke werkzaamheden kunnen doorgaan. In een land als Nederland zullen deze systemen maar weinig draaien op jaarbasis, maar het is toch belangrijk om altijd een back-up te hebben voor het geval dat.

Noodstroom generator en andere noodstroomvoorzieningen

Bij Brinkmann & Niemeijer hebben we een divers aanbod. Er zijn namelijk een aantal producten die wij aanbieden bij noodstroomoplossingen;

  • Moderne noodstroom generator(en)
  • (Diesel roterende) UPS Systemen (DRUPS)
  • Batterijsystemen

Binnen deze oplossingen is ook weer van alles mogelijk, zoals overkoepelende besturing, geluidgedempte omkastingen, verschillende types motoren en generatoren en nog veel meer!

Wat kost een noodstroom voorziening?

Hierboven wordt al benoemd dat er veel verschillende opties mogelijk zijn als het gaat om een noodstroomoplossing. Aangezien er veel te kiezen is, zijn de kosten van een noodstroomoplossing niet te bepalen.

Een UPS systeem is in de meeste gevallen een stuk geavanceerder dan een noodstroom generator, dus dit doet ook wat met de prijs van de noodstroomoplossing. Dus wil je de kosten weten voor de oplossing van jouw stroomvraag, laat het onze Sales Engineer Alex weten, dan zal hij een offerte voor je maken!

Hoe kies je de juiste oplossing?

Bij Brinkmann & Niemeijer kunnen wij je volledig ontzorgen, dankzij onze uitgebreide kennis en expertise. Wij houden rekening met diverse factoren in ons advies, zoals vermogen, toepassing, ruimte, en meer. Wanneer we alles in kaart hebben gebracht, bepalen we op basis van de randvoorwaarden welk type systeem het beste past, bijvoorbeeld een UPS-systeem of een aggregaat. Bij Brinkmann & Niemeijer stel je jouw vraag en wij geven het antwoord. We zorgen ervoor dat het volledig aan jouw wensen voldoet.

Innovatie binnen de noodstroommarktNoodstroomvoorzieningen en innovatie

Duurzaamheid is een steeds actueler thema in de huidige maatschappij. Binnen de noodstroommarkt is dit tot op heden minder belangrijk geweest, aangezien noodstroomaggregaten vooral zeer betrouwbaar moeten zijn en weinig draaiuren maken per jaar. Toch zijn er duurzame stappen te zetten zonder in te leveren op betrouwbaarheid. Zo kan een noodstroom generator draaien op HVO, wat voor minder uitstoot zorgt. Daarnaast kan er tegenwoordig gebruik worden gemaakt van een smart grid, waardoor energie efficiënter wordt ingezet. Als derde duurzame oplossing kan energie worden opgeslagen in bijvoorbeeld een batterij, die piekbelastingen kan opvangen.

Veiligheid en regelgeving bij back-up power

Er zijn uiteraard ook bepaalde veiligheidseisen en regelgeving omtrent het plaatsen van een noodstroomvoorziening in jouw gebouw. Zo moet er bij een aggregaat worden voldaan aan de SCIOS inspectie, die wij voor jou kunnen uitvoeren. Daarnaast zijn er nog vele andere eisen die moeten gewaarborgd worden bij het plaatsen van een noodstroomoplossing, maar hier hoeven jullie je geen zorgen over te maken, want wij gidsen je hier doorheen.

Installaties die we met trots geplaatst en geleverd hebben

Diverse ziekenhuizen, datacenters en utiliteitsgebouwen hebben tegenwoordig een noodstroomoplossing van Brinkmann & Niemeijer in hun gebouw staan. Hieronder een aantal waar we zeer trots op zijn:  

 

Delen:

Heb je een vraag, of wil je een offerte ontvangen?

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul hier je naam in.
Vul hier je bedrijfsnaam in.
Vul je e-mailadres in, in de vorm: naam@provider.nl
Vul je telefoonnummer in, in de vorm: 0611111111
Vul hier je vraag en/of opmerking in.
Invalid Input

Of toch liever even bellen met een van onze specialisten?

+31 571 745 270
Alex Brouwer