In de huidige tijd is het voorzien van energie zonder de uitstoot van schadelijke stoffen een grote uitdaging binnen onze markt. Het omschakelen van de traditionele diesel oplossing naar een energievoorziening zonder uitstoot is schakelen voor een bedrijf dat van oudsher volledig gespecialiseerd is in dieselmotoren.

De afgelopen jaren hebben we ons voorbereid en verder ontwikkeld op het gebied van nieuwe technologieën en dit blijven we de komende jaren doen. Omdat we actief willen bijdragen aan de realisatie van de Europese klimaatdoelstellingen 2050 bieden we diverse innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen.

Schone Stage V dieselmotoren

Met ons importeurschap van JCB-motoren voor de Benelux en Duitsland hebben we het voorrecht om een buitengewoon schone dieselmotor tot onze beschikking te hebben. De publieke opinie over dieselmotoren is op dit moment niet positief, toch blijven dieselmotoren vaak de meest betrouwbare keuze. Wat interessant is, is dat deze moderne dieselmotoren aanzienlijk schoner zijn dan de dieselmotoren die in 2010 werden geproduceerd. In vergelijking daarmee stoten onze huidige Stage V dieselmotoren namelijk 50% minder CO2 uit. Dit betekent dat we met deze geavanceerde motor al een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van de CO2 uitstoot en het bevorderen van een schonere omgeving.

Toepassing van HVO en in de toekomst waterstof

Onze motoren en generatorsets zijn tevens compatibel met HVO (Hydrotreated Vegetable Oil), wat aanzienlijke voordelen oplevert op het gebied van CO2- en NOx-uitstoot.

Bovendien kunnen we in 2024 ook de JCB waterstofmotor verwelkomen, waarmee we onze klanten kunnen voorzien van energiesystemen die Zero Emission zijn. Met deze ontwikkeling kunnen onze klanten snel vooruitgang boeken met het behalen van hun CO2 reductiedoelstellingen.

Zero Emission batterijsystemen

Als partner van Himoinsa hebben we ook de mogelijkheid om batterijsystemen aan te bieden die volledig emissievrij zijn. Deze geavanceerde batterijsystemen kunnen worden ingezet om piekbelastingen op te vangen, generatorsets te ondersteunen door de belasting te delen, of om in de energiebehoefte te voorzien bij lage vermogensvraag. Waar wel tot 70 % brandstofbesparing kan worden gerealiseerd. Ze bieden een betrouwbare en duurzame oplossing die niet alleen het milieu ten goede komt, maar ook flexibiliteit en efficiëntie biedt in verschillende toepassingen. Met deze batterijsystemen kunnen we onze klanten helpen de overgang te maken naar schone en energiezuinige alternatieven.

Hybride lichtmasten

Wanneer het gaat om het leveren van verlichting op locaties zoals bouwplaatsen, bieden wij met onze reeks hybride lichtmasten een uiterst milieuvriendelijke oplossing. Onze lichtmasten combineren een krachtige batterij met een kleine uiterst efficiënte dieselmotor, en zorgt in veel situaties voor een zeer laag geluidsniveau en aanzienlijk verminderde CO2-uitstoot. Bij gebruik op enkel de batterij is deze oplossing 100% emissievrij. Deze hybride technologie stelt ons in staat om duurzame verlichting te bieden zonder concessies te doen in de prestaties, waardoor we een positieve impact hebben op zowel het milieu als de werkomgeving.

Zo hebben we dus al een aantal interessante milieuvriendelijke energiesystemen per direct beschikbaar. We zullen nieuwe oplossingen blijven ontwikkelen om ook in de toekomst iedere stroomvraag de beste, en meest duurzame oplossing te kunnen blijven bieden.

Delen: