Hybride aggregaat

CO2-uitstoot is een steeds actueler thema in de huidige maatschappij, en hier moeten oplossingen voor worden geboden. Wij bieden een effectieve oplossing: een hybride aggregaat.

Wat is een hybride aggregaat?

Een hybride aggregaat maakt het mogelijk om het betrouwbare (waterstof)aggregaat op een duurzame manier in te zetten. Dit gebeurt door deze te combineren met andere stroombronnen, zoals accu’s, zonnepanelen en andere hernieuwbare bronnen. Hierdoor kan er brandstof bespaard worden en ontstaan er vele bijkomende voordelen. Een win-winsituatie dus!

Hybride aggregaat 2

Voordelen van een hybride systeem met zonnepanelen of batterijen

Het gebruik van een hybride aggregaat biedt diverse voordelen, niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook qua kostenbesparing en omgevingsimpact:

Tot 80% minder brandstofkosten: Dankzij de batterijen en zonnepanelen, die waar mogelijk de stroomvoorziening overnemen, hoeft het dieselaggregaat veel minder vaak aan te staan. Dit leidt tot aanzienlijke brandstofbesparingen.

  • Lagere emissies: Doordat er minder brandstof wordt verbruikt, zal er ook minder CO2-uitstoot zijn. Hierdoor zijn deze hybride systemen milieuvriendelijker en kunnen er snel stappen gezet worden om te voldoen aan strengere milieueisen.

Kostenbesparingen: Hoewel de initiële kosten van een hybride aggregaat hoger kunnen zijn, zullen de kosten op langere termijn lager zijn door een lager brandstofverbruik en minder onderhoudskosten. Lagere totale eigendomskosten dus! Het hybride systeem zal langer meegaan dan een standaard dieselaggregaat doordat het minder zwaar belast wordt.

Betere prestaties: Doordat het aggregaat samenwerkt met een andere duurzame stroombron kunnen er betere prestaties worden verwacht. Bij pieken kan er meer stroom geleverd worden, of bij uitval kan bijvoorbeeld een batterij direct de stroom overnemen zonder dat er eerst een aggregaat moet opstarten.

Hybride aggregaat EFSET
Minder geluidsoverlast
: Batterijen en zonnepanelen kunnen de stroomvoorziening op zich nemen tijdens bijvoorbeeld vroege ochtenden of avonden. Hierdoor ervaren omwonenden geen geluidsoverlast in deze periodes.

Flexibiliteit: Deze aggregaten kunnen worden aangepast aan verschillende toepassingen. Zo kunnen wij ze toepassen bij datacenters als noodstroomvoorziening, of op een evenemententerrein als mobiele stroomvoorziening. Zelfs voor defensietoepassingen kunnen hybride aggregaten worden ingezet.

Met een hybride systeem bieden wij een duurzame en kostenbesparende oplossing voor de vermindering van CO2-uitstoot.

Een hybride aggregaat: relevant voor elke markt 

Zoals hierboven staat kunnen hybride aggregaten toegepast worden in een verscheidenheid aan toepassingen:

  • Noodstroom:
    Bij een datacenter of ziekenhuis kan een hybride aggregaat perfect fungeren als noodstroomvoorziening. Het batterijsysteem neemt direct de stroomvoorziening over in geval van uitval en het aggregaat heeft tijd om op te starten. Hier hebben we diverse oplossingen voor, bijvoorbeeld ook een aggregaat in combinatie met een vliegwiel.
  • Mobiel:
    Bij mobiele stroomvoorziening kunnen een aggregaat en bijvoorbeeld een batterijsysteem de stroom voorzien bij een evenement of op een bouwplaats. Door deze systemen kan dit op een effectieve en efficiënte manier.
  • Scheepvaart:
    Voor de stroomvoorziening aan boord van een schip kan een hybride aggregaat een goede uitkomst zijn, aangezien het aggregaat dan niet altijd hoeft te draaien maar bij zware belasting een batterijsysteem de stroomvoorziening kan regelen.
  • Defensie:
    Op missie kan het van groot belang zijn dat er geen geluid wordt gegenereerd bij momenten of warmte, hierbij kan een hybride aggregaat helpen. Door in de bediening aan te geven dat het aggregaat op een bepaald moment niet mag draaien kan het batterijsysteem op dit moment de stroomvoorziening leveren.

2004: Al ons eerste hybride aggregaat

In 2004 kregen we een aanvraag van een klant, waarbij de belasting wisselend was. Het grootste deel van de tijd was er maar een lage belasting, waardoor een kleine aggregaat voldoende was. Maar bij momenten was er een piekbelasting en werd er toch meer vermogen gevraagd. Onze engineers vonden het zonde om er continu een zwaar aggregaat te laten draaien, dus hebben ze een hybride oplossing bedacht. In het aggregaat zijn batterijen opgenomen die de stroom kunnen leveren en bij piekbelasting springt het aggregaat erbij aan. Destijds al een hele mooie ontwikkeling, wat de afgelopen jaren alleen maar mooier is geworden.

Nog schoner met een hybride systeem

Een aggregaat in combinatie met accu's of zonnepanelen verlaagt het brandstofverbruik aanzienlijk, maar om de CO2-uitstoot verder te verminderen, is HVO100 een uitstekende brandstofoptie. HVO100 is een duurzaam alternatief voor traditionele diesel en kan de CO2-uitstoot met 90% reduceren. Al onze (hybride) aggregaten zijn compatibel met HVO, waardoor deze brandstof direct zonder aanpassingen gebruikt kan worden.

Hybride aggregaten op maat

Als specialist in energiesystemen kunnen wij hybride aggregaten volledig op maat produceren, afgestemd op jouw specifieke wensen. Denk hierbij aan aangepaste afmetingen, geluidsnormen, vermogensvereisten of redundantie. Dit zijn allemaal aspecten die wij kunnen meenemen in ons ontwerp. Heb je een vraag en lijkt het complex? Aarzel dan niet en vraag onze sales engineer Paul Lenderink naar de mogelijkheden!

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen aan aggregaat en een hybride aggregaat?

Een aggregaat is een machine die andere machines van stroom voorziet door middel van een motor in combinatie met een generator. Een hybride aggregaat voegt hier batterijen, zonnepanelen of andere duurzame stroombronnen aan toe. Dit betekent dat deze twee samenwerken om in stroom te voorzien.

Wat kost een hybride aggregaat?

De kosten van een hybride aggregaat variëren afhankelijk van het vermogen en de configuratie. In het algemeen is een hybride systeem duurder dan een traditionele aggregaat, maar dit verdien je terug op de lange termijn aan lagere brandstof- en onderhoudskosten.

Delen:

Heb je een vraag, of wil je een offerte ontvangen?

Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. 

Vul hier je naam in.
Vul hier je bedrijfsnaam in.
Vul je e-mailadres in, in de vorm: naam@provider.nl
Vul je telefoonnummer in, in de vorm: 0611111111
Vul hier je vraag en/of opmerking in.
Invalid Input

Of toch liever even bellen met een van onze specialisten?

+31 571 745 273
Paul Lenderink